keskiviikko 11. huhtikuuta 2007

Tuoretta parsaa ja kampasimpukoita


Kampasimpukat ovat ehdottomasti yksi kaikkien aikojen lempiherkuistamme. Niiden hento, lähes täydellinen maku ja ainutlaatuinen pehmeä koostumus ovat taivaallinen yhdistelmä ja aistien herättäjiä, aina varpaanpäitä myöten. Takuuvarmaa "iskuruokaa" täydellisille treffeille... ;)

Vihreää parsaa ja kampasimpukoita salvia-voikastikkeessa

n. 3-4 kampasimpukkaa syöjää kohden
nippu tuoretta vihreää parsaa


Lämmin herkkusienisalaatti

herkkusieniä
lollorossoa
friseè salaattia
tomaattia
oliiviöljyä
balsamico siirappia
sormisuolaa
pippurimix-sekoitusta

Pilko herkkusient ohuiksi siivuiksi ja freesaa niitä hetki pannulla nokareessa voita. Mausta sienet mustapippurilla, suolalla ja pippurisekoituksella. Ota sienet pois pannulta etteivät ne kypsy liikaa.
Sekoita muut salaatin ainekset kulhossa keskenään ja mausta sormisuolalla, oliiviöljyllä ja balsamicosiirapilla. Kaada herkkusienet salaatin päälle.

Salvia- voikastike:

50g voita
tuoreita salvianlehtiä
sormisuolaa
valkosipulinkynsi

Kirkasta voi kattilassa. Heitä joukkoon rikkipainettu valkosipulinkynsi ja salvianlehdet. Mausta hiukan suolalla ja anna kiehahtaa.

Keitä parsat suolavedessä. Kypsennä kampasimpukat. kauniin värin simpukoiden pinnalle saat mm. käyttämällä liekitintä. Varo kypsentämästä simpukoita liikaa.
Kokoa annos annos herkkusienisalaatista, parsasta ja kampasimpukoista lautaselle ja sivele päälle salvia-voikastiketta.Ei kommentteja: