keskiviikko 11. huhtikuuta 2007

jauhelihapannukakku



Madekausikin alkaa olla lähestulkoon ohitse, joten eiköhän ole jo korkea aika laittaa uusia reseptejä kehiin...

Jauhelihapannari tuli ajatuksena mieleen jo aikaa sitten, mutta viimein päätimme kokeilla miten se käytännössä onnistuu. Pannaripohjana käytimme suosittua Juuson mummon "kylmän pannukakun" reseptiä, ja suolaset täytteet kyhäilimme itse...

Näin se siis menee...

Jauhelihapannukakku

pohja:
1l maitoa
1tl suolaa
2 lasia jauhoja
100g sulatettua voita/margariinia
4kpl kanamunia

täyte:
n. 300-400g ruskistettua ja maustettua jauhelihaa (mausteina voi käyttää mm. valkosipulia, paprikajauhetta, jauhelihamaustetta jne.)
100g aurajuustomurua
100g juustoraastetta

ruohosipulia

Voitele uunipelti tai levitä siihen leivinpaperia. Levittele jauhelihaseos tasaisesti pelille ja kaada pannaritaikinaseos jauhelihan päälle. Kuorruta juustoraastella ja aurajuustomurulla. Ripottele päälle vielä silputtua tuoretta ruohosipulia.

Laita pannukakku kylmään uuniin, 200 C astetta ja anna paistua siellä noin 1 tunti, kunnes pannukakun pinta on kullanruskea.
Herkuttele!

Ei kommentteja: