sunnuntai 21. tammikuuta 2007

Jättikatkatkarapuja rucolapedillä


Jättikatkaravut ovat suurinta herkkuamme, ja tämä resepti ehdottomasti yksi kestosuosikkimme!

Jättikatkatkarapuja rucolapedillä

2hlö

500g jättikatkatkarapuja (kingsprawns/tigerprawns)

marinadi:
valkosipulia
inkivääriä
chiliä
oliviiviöljyä
limeä
suolaa, pippuria

rucolapeti:
1 nippu rucolaa
1 punasipuli
suolaa, pippuria, oliiviöljyä

wasabimajoneesi:
1,5dl kruunumajoneesia
2tl wasabia
n.3rkl ruokakermaa


Sekoita jättikatkaravut ja kaikki marinadin ainekset keskenään, ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen ruuan valmistamista.
Valmista wasabimajoneesi ja anna vetäytyä jääkaapissa hetki.

Siivuta punasipuli niin ohuiksi siivuiksi kuin mahdollista. Sekoita punasipuli ja rucolanlehdet keskenään ja mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
Paista jättiravut kuumalla pannulla kypsiksi.
Kokoa annokset lautaselle asettamalla pohjalle rucola- punasipuliseosta. Pirskottele rucolapedin päälle hiukan wasabimajoneesia ja asettele kypsät ravut päällimmäiseksi. Koristele wasabimajoneesilla ja limelohkoilla.
Dippaa rapuja soijaan ja nauti!

Ei kommentteja: