sunnuntai 14. tammikuuta 2007

Valkosuklaaterriini ja vadelmamelba


Tämä herkullinen ja makea jälkiruoka kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen, eikä haittaa vaikka sen tekisi jääkaappiin valmiksi jo edellisenä päivänä. Terriinin voi valmistaa pitkään ohueen terriinivuokaan tai valmiisiin annosvuokiin.



Valkosuklaaterriini

yhden kananmunan sokerikakkupohja (levy):

1 kananmuna
3/4dl sokeria
3/4dl vehnäjauhoja
3/4tl leivinjauhetta
2rkl kermaa

Täyte:

160g valkoista suklaata *
1 kananmuna
1 liivatelehti
3dl kuohukermaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita varovasti puuhaarukalla. Lisää kerma. Levitä taikina leivinpaperinpäälle uunipellille terriinivuoan kokoiselle alueelle.

Paista 200- asteessa uunissa noin viisi minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle paperille. Poista leivinpaperi lämpimänä ennen kuin se ehtii tarttua kiinni.


Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Suklaan lämpötila ei saa kohota yli 40C. Älä hämmennä sulavaa seosta. Kun suklaa on sulanut, ota se pois vesihauteesta jähtyymään.
Vatkaa kananmuna kypsäksi vesihauteessa niin että siitä tulee paksua vaaleaa vaahtoa. Lisää liotettu ja hyvin puristettu liivate joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää seos sulatetun suklaan joukkoon.

Lisää kevyesti vatkattu kermavaahto jäähtyneeseen suklaaseokseen.
Kumoa täyte kelmulla vuorattuun terriinivuokaan ja aseta kanneksi 4-5mm paksuinen kakkupohja.
Anna terriinin hyytyä jääkaapissa 4-5h ennen kumoamista. Poista kelmu ja peitä terriinin pinta kaakaojauheella.
Tarjoile esimerkiksi vadelmamelba-kastikkeen kanssa.



Vadelmamelba

200g pakaste vadelmia
3rkl sokeria
1rkl cointrèauta (tai jotain muuta sitruslikööriä)

Keitä kaikkia aineksia kasaan kattilassa niin kauan että seos hieman sakenee. Halutessasi voit myös siivilöidä kastikkeen, jolloin vadelman siemenet jäävät siivilään. Anna jäähtyä ennen tarjoilemista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kivoja reseptejä...