keskiviikko 3. tammikuuta 2007

Lihapulla-pizza

Perhana! Lupasin käydä tänään kaupassa, tehdä suursiivouksen ja laittaa jotain hyvää ruokaa. Nämä piti olla tehtyinä ennen kuin Juuso tulee kahdeksalta töistä kotiin.
Hmm...Kello on seitsemän. Olen lykännyt kauppaan lähtöä jo viimeiset pari tuntia, syönyt myslipatukan koska ruuanlaittaminen vaatisi kyseisen kauppareissun ja siivonnut niin perhanasti...(no ainakin 8 lätäkköä rakkaan punakuonomme Emilin lorottamia pissoja).



Hmm...Suursiivous on siis ainakin jo menetetty, kauppareissu taitaisi viedä myöskin liikaa aikaa ja niin se "jokin hyvä ruoka" ? öhöm...mitäköhän täältä pakkasen uumenista löytyisi...Miten olisi lihapulla-pizza?

Lihapulla-pizza

pizzapohja:

3dl kädenlämpöistä vettä
3tl kuivahiivaa
1tl suolaa
1rkl sokeria
n.7dl jauhoja
n.3rkl öljyä

lihapullatäyte:

2dl tomaattikastiketta (ketsuppia, tomaattipyrettä, öljyä, oreganoa, mustapippuria ja suolaa)
3dl juustoraastetta
200g lihapullia
1tölkki herkkusieniä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tomaattia
100g kinkkusuikaleita
2dl ruokakermaa
jauhelijamaustetta, pizzamaustetta
parmesanraastetta

Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen (+42C). Mausta suolalla ja sokerilla. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista ja vaivaa taikinaa käsin. Lisää loput jauhot ja lopuksi öljy. Anna takinan kohota hetki huoneenlämmössä. Valmista silläaikaa täyte.

Kuullota murskattu valkosipulinkynsi ja viipaloitu sipuli pannulla, tilkassa öljyä. Lisää joukkoon herkkusienet, kinkkusuikaleet ja paloitellut lihapullat. Mausta jauhelihamausteella, pizzamausteella ja parmesanjuustoraasteella. Kaada joukkoon ruokakerma ja anna hautua hetki miedolla lämmöllä.
Taputtele pizzataikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattulle uuninpellille. Kaada tomattikastike pizzapohjan päälle. Levitä lihapullakastike pohjan päälle ja kuoruta pizza juustoraasteella ja parmesanjuustolla.
Paista uunin keskiosassa, +200C n. 20min

Valmiin pizzan päälle voi tiputella nokareita cream fraichea tai smetanaa
(Lihapullien asemasta voit käyttää ruskistettua jauhelihaa)


Ei kommentteja: