sunnuntai 14. tammikuuta 2007

Uunilohi ja vuohenjuustoperunat


Tästä herkullisesta uunilohesta on tullut kestosuosikkimme. Se on hyvin yksinkertainen ja vaivaton valmistaa, ja kesäisin se kypsyy näppärästi myös grillissä. Jos katkarapu- kylmäsavulohitahnaa jää yli, siitä syntyy paistamalla myös herkullisia kalapullia-, tai pihvejä!

Lisukkeeksi sopii melkein mikä vain; salaatti, perunat, tai vaikkapa risotto. Tällä kertaa päädyimme vuohenjuustoperunoihin ja lisäksi raikas jugurttikurkkusalaatti.


Uunilohi katkarapu- kylmäsavulohikuorutuksella
4hlö

1kg lohifilettä
merisuolaa

kuorutus:
300g katkarapuja
300g kylmäsavulohta
2dl cream fraichèa tai smetanaa
1dl parmesaaniraastetta
tilliä, mustapippuria, puristettua sitruunaa


Poista lohifileestä pystyruodot nyppimällä. Suolaa file noin muutamaa tuntia ennen valmistamista merisuolalla. (pyydä kalakauppiasta tekemään kyseiset toimenpiteet)
Valmista katkarapu- kylmäsavulohitahna sekoittamalla kaikki kuorutuksen aineet keskenään. Tämä onnistuu helpoiten joko monitoimikoneessa, tai pilkkomalla katkaravut ja kylmäsavulohi pieniksi palasiksi ja sekoittamalla käsin. Levitä seos lohen päälle ja paista uunissa, 200C n. 30min. Lohi on valmista kun kuorutus on saanut kauniin kullanruskean värin.


Vuohenjuustoperunat
4hlö

n. 10 keskikokoista kiinteää perunaa
2dl ruokakermaa
1-2 valkosipulinkynttä
200g vuohenjuustoa (chevrè)
suolaa, mustapippuria,

Keitä kuoritut perunat lähes kypsiksi. Pilko perunat siivuiksi ja asettele siivuja, vuohenjuustoa ja mausteita kerroksittain uunivuokaan. Kaada lopuksi päälle ruokakerma ja loput vuohenjuustosta.
Paista uunissa, 200C n. 30-40 min.


Jugurttikurkku

1 avomaankurkku
1dl maustamatonta jugurttia
1tl Dijon-sinappia
1tl sokeria
1/2dl basilikaa
suolaa
sitruunaa
mustapippuria

Kuori kurkut. Leikkaa kurkut perunankuorimaveitsellä tai juustohöylällä pitkiksi ohuiksi siivuiksi. Sekoita jugurtti, sinappi, silputtu basilika, sokeri ja sitruunamehu keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita varovasti kurkkujen siivujen kanssa.

Ei kommentteja: