keskiviikko 3. tammikuuta 2007
Tiramisu
Tarkoitus oli tarjota tiramisua uuden vuoden aaton jälkiruokana, mutta kaiken tohinan keskellä jälkiruoan valmistus unohtui kokonaan...
Jotteivat jo ostetut mascarponejuustot pilaantuisi ja jäisi käyttämättä, ajattelin piristää arki-iltaamme tällä Italiassa oppimallani herkulla.
Tiramisu
400g mascarpone tuorejuustoa
4 munaa
4dl tomusokeria
400g savoiardi keksejä
2 1/2dl tummaa kahvia (mieluiten espressoa)
1/2dl cointreauta (muukin likööri käy, mm. amaretto, marsala)
Keitä kahvi ja anna sen jäähtyä. Mausta cointreaulla.
Erottele munanvalkuaiset-, ja keltuaiset ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset ja tomusokeri myös vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarponejuusto. Nostele munanvalkuaiset mascarponevaahtoon ja sekoita varovasti.
Kostuta savoiardi keksit kahvissa ja vuoraa vuoan pohja tiivisti kekseillä. Kaada päälle mascarponevaahtoa ja lado uusi kerros kostutettuja keksejä vaahdon päälle. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi vaahtoa.
Anna tiramisun makujen tasaantua ainakin muutama tunti jääkapissa. Ennen tarjoilua hunnuta jälkiruoka siivilöidyllä kaakaojauheella.
Historiaa Tiramisun synnystä:
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/t.html#tira
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti